In English
Octoshape

Antal af medarbejdere: 12
Virksomhedsstart: 2003
Arbejdsområde: sælger livestreaming løsninger på internet til TV og radio
Web: www.octoshape.com

Octoshape har siden virksomhedens start haft frie mødetider samt fri mulighed for hjemmearbejdsplads:

"Der er ingen kontrol. Vi gider ikke bede folk om at komme kl. 8, hvis de hellere vil komme kl. 13" , siger Pernille Vestberg, firmaets Business Development Manager, og en af de få i firmaet som ikke beskæftiger sig med produktudviklingssiden. Hun er også ansvarlig for personaleanliggender og ser i høj grad, at kombinationen af totalt frie rammer og professionalitet i arbejdet kan gå op i en højere enhed.

"Det er fuldstændig ligegyldigt, om du programmerer tidligt om morgenen eller sent om aftenen for vores kunder. Princippet er, at du laver et godt stykke arbejde, og at vores udviklere føler, de er klare i hovederne."

Således vælger medarbejderne selv at strikke deres uge sammen, alt efter deres arbejdsrytme og -opgaver, hvilket betyder at medarbejdere kan komme og gå hele dagen og aftenen med. De frie rammer, som er så vigtige for virksomheden og de ansatte, er i høj grad noget, der er fremvokset af chefernes tidligere oplevelser med arbejdspladser med mere faste mødesystemer og arbejdsudfordringer, som de mente satte en begrænsning for deres arbejdslyst samt fokuserede på det forkerte: mødetid frem for et godt produkt. Pernille Vestberg pointerer således det essentielle i at have ledelsen med på idéen:

"Det er meget vigtigt, at det er ledelsen eller direktionen, der bakker om op de frie mødetider. At der ikke bliver kigget underligt på folk, der kommer senere. Det, tror jeg, vil være den største omstilling, at vænne sig til at folk kommer dryssende på forskellige tidspunkter og selv bestemmer, hvornår de går."

Og omstilling kender Pernille Vestberg kun alt for godt til, for selv om hun har fundet den ultimative virksomhed, der er tilpasset efter et B-menneskes døgnrytme, så har det ikke altid været sådan;

"Jeg kan tydelig mærke forskellen, når jeg har fået sovet om morgenen. Jeg har overskud, jeg er gladere, kan holde tyve bolde i luften i stedet for én, osv. Jeg tænker, hvor er det heldigt, at jeg ikke skal møde til tiden og tidligt til hverdag som i tidligere jobs. Jeg ville være en skrækkelig medarbejder at arbejde med, og jeg ville slet ikke yde, hvad jeg virkelig kan."
Gammel Mønt 19A,3 DK 1117 København K Tel: +45 2893 8973 info@b-productive.dk
 
Webdesign: Spagat