In English
UNIK

Antal medarbejdere: 35
Virksomhedsstart: 1996
Arbejdsområde: Human resources
Hjemmmeside: www.unikhr.dk

UNIK's mission er at bidrage til, at mennesker og organisationer bliver og forbliver unikke. Ligesom de vægter individuelle løsninger til deres kunder højt, så er det også en linje, der holdes i forhold til egne medarbejdere. I marts i år fik en af deres nyansatte, Michala Hammer, indføjet i sin kontrakt, at hun har lov til at møde 1½ time senere nemlig kl. 10.00 med den begrundelse, at hun er B-menneske. Lise Holt Olesen, administrerende direktør i UNIK, skulle ikke bruge lang tid på at tage stilling til den anmodning:

"Højst 5-10 sekunder. Det var lidt pudsigt, men vi er vant til ønsker om dit og dat. En anden af de ansatte har orlov tre måneder hver vinter, fordi hun er skifanatiker. En arbejder kun 4 dage om ugen, fordi hun går meget op i glaskunst, så det laver hun den 5. dag. Der er småbørnsforældre, der, fordi de er skilt, går tidligt hjem den ene uge og bliver længe den næste."

Michala Hammer fortæller, at hun altid har været B-menneske. Hun skulle som barn vækkes 3 gange hver morgen, og mellem kl. 8.00 og 9.00 har hun ikke lært noget i skolen. Om fleksibilitetsniveauet i UNIK siger Michala Hammer:

"UNIK dækker mit behov for fleksibilitet - b-møderytme. Fleksibiliteten skabes i relation til den pågældende jobfunktion, og hvad der kan lade sig gøre. Man kan have hjemmearbejde i nogle jobfunktioner, og der er mulighed for nedsat tid også i ledende stillinger. Der er også momsregistrerede selvstændige ansat."

For UNIK er det en del af en udviklingsproces, og udvikling er et nøgleord i UNIK.

Lise Holt Olesen pointerer:
"Det gælder om at bevare sit mod og is i maven og lade være med at skære alle over en kam, når man prøver noget nyt som at skabe friere rammer eller tage et særligt hensyn."

UNIK har et mantra "With you all the way". "Det betyder", forklarer Lise Holt Olesen, "at uanset I hvilken situation du er, hvilken person du er, vil vi gerne strække os langt for at rumme det. Så længe det ikke er til gene eller ulempe for andre".
Gammel Mønt 19A,3 DK 1117 København K Tel: +45 2893 8973 info@b-productive.dk
 
Webdesign: Spagat